Harry on luettu! Ja kerrottakoon kaikille heti aluksi, ETTEN AIO SPOILATA MITÄÄN! Sanonpa vain sen, että nyt on tosi tyhjä ja kuiviinimetty olo. Aivan kuin Ankeuttaja antanut minulle kuolonsuudelman. Nyt se on sitten lopullisesti ohi, "Pojan joka elää" tarina. Mutta Harry elää kirjojen sivuilla jatkossakin.

Kirja oli loistava! Suosittelen kaikille englanninkielisiä laitoksia, sillä vaikka suomennoksen taso on korkea, se ei ihan tavoita J.K Rowlingin alkuperäistekstiä. Huomasin taas tämän seikan, kun ajattelin tietynlaisia sanoja, joita on käännetty, ja sitä kuinka hienon oivalluksen määrä vähenee, kun se on käännetty toiselle kielelle. Se on aivan sama juttu kuin vitsit sit-com -sarjoissa. Huumoriarvo karisee heti, kun vitsit suomennetaan, jollet ymmärrä alkuperäiskieltä. Onneksi itseltäni ei mene hyvät naurut hukkaan.

Tuntuu kuin olisin saanut kuolonsuudelman muutenkin. Olen täynnä räkää ja yskin niin, että talo raikaa. Sain eilen vielä kuumeen seurakseni. Sellaiset rapiat 38 astetta, että olin melko horkassa. Ääni alkaa palailla hiljalleen, mutta jos en pysty olemaan puhumatta niin mahdollisuudet saattavat laskea. Nimittäin minun on hankalaa olla puhumatta :P