Nyt se kyyylmä talvi iski päälle! Ei ihmislasta saa näin koetella, erästä luokkakaveriani lainatakseni. Ulkona on mittarini mukaan rapiat 20 astetta pakkasta. En usko, mittari valehtelee! Herra Celsius saa laittaa vähintään kymmenen astetta tuohon päälle niin ollaan edes hiukkasen oikeilla jäljillä. Äsken, kun raahauduin töistä kotiin, meinasin jäätyä jääpuikoksi pyörännokkaan. En meinaa saada henkeä, kun on niin jäätävää. Ei auta vaikka ylläni olisi kelsiturkki ja karvahattu, jäädyn silti. Kaikkia asioita ei voi tehdä ilman hanskoja, kuten esim. pikkuruisella avaimella pyöränlukon avaamista, tahi ainakaan minä en siinä kömpelöine kourineni kykene. Siinä ehtii näpit jäätyä lähes tunnottomiksi ennen kuin cykkelinlukko suostuu avautumaan. Sitten vielä, kun pakettiautomiehet onnistuvat säikäyttämään pienen tyttölapsen puolikuoliaaksi (miehet kysyivät minulta, missä on hotelli [joka on samalla kadulla] ). 

Talvessa on muutenkin paljon inhottavia puolia. Jos ja kun flunssa iskee, nenä vuotaa vuotamistaan ja sitä saa olla jatkuvasti pyyhkimässä. Sitten iho menee rikki joka puolelta kroppaa; käteni ovat kuin hiekkapaperia ja naama hilseilee ikävästi. Huulet rohtuvat, hiukset ovat leijuvat Matrix-asennossa... Ihoa ja soluja pistelee niin kuin tikareita iskettäisiin lihaan. Silmälasit huurustuvat, ettei eteensä meinaa nähdä. Kasvot pitäisi peittää kommando-pipolla. Tosin se ei ehkä olisi kovin viisasta, ainakaan jos eksähtää kauppaan matkallaan. Tätä talven huonot puolet-listaa voisi jatkaa loputtomiin. 

Onhan talvi kivakin, jos ei ole niin kovia pakkasia, ettei pysty hengittämään. Onneksi sentään meillä on vielä talvi, kun tulevaisuudessa sekin voi olla vaakalaudalla. Äkkinäiset ilmastonmuutokset ovat ajatuksia herättäviä ja pelottaviakin. Maapallo antaa samalla mitalla takaisin ihmiselle; jos sitä kohdellaan huonosti ja ajattelemattomasti, ei ole syytä odottaa muuta kuin yht hyvää kohtelua takaisin.

 Grumpy BearOlen yhtä kiukkuinen kuin Grumpy Bear, murrr ja ärrr!

 

Toivottavasti pureva sää muuttuu takaisin vain hieman haukkaavaksi kuin aiemmin.