Kesäloma voi vihdoin alkaa! Tai no, jos ei oteta lukuun niitä korvaustehtäviä, jotka minun pitää tässä vielä tehdä ennen kuin saan hetken hengähtää.

Ryhmäkeskustelu tänään luokan kanssa puhdisti mukavasti ilmaa. Suuri kivi vierähti sydämeltäni, kun sain sanottua mieltäni kalvavat asiat ulos. Uskon, että jokainen meistä katsoo kesän aikana hieman peiliin miettien, missä voisi parantaa tapojaan. Tuli itkettyä, mutta kyyneleet olivat vain hyvästä. Onneksi lopputunnelma oli haikean onnellinen ihmisten halaillessa toisiaan ennen lomille lähtöä. Voi, kunpa minulla ei olisi näitä kaiken maailman tauteja niin voisin lähteä isommalla vaihteella ulos. Saa nähdä, jos lähden myöhemmin käväisemään jossain moikkaamassa vielä niitä ihmisiä, joita ei varmaankaan näe koko kesänä. Jotkut kirmasivat jo kesälaitumille, mutta osa jäi vielä kaupunkiin päiväksi tai pariksi. On myös ilahduttavaa tietää, että jotkut toverit ovat silti täällä, ettei tarvitse koko kesää yksin viettää. Aina välillä voi lähteä vaikka ulos kahville tai vaikka rannalle jonkun tutun kanssa, jos sellainen fiilis yllättää.

Jäimme vielä koulun päätteeksi pikkuporukalla istumaan ja syömään pikkupurtavaa. Ilmapiiri oli vapautunut, ja oli taas jotenkin helpompi puhua ihmisten kanssa. Ilman tätä keskustelua ties minkäläinen piip otsassaan sitä olisi palannut kesälomilta takaisin, vanhaa sotakirvestä yhä taakkana mukana raahaten.

Olo tuntuu jotenkin epätodelliselta, sillä yleensä koulu on loppunut vasta toukokuun lopussa tai vasta kesäkuun alussa. Ilmakaan ei olisi voinut olla yhtään kylmempi, harmaampi ja sateisempi. Mutta oli hienoa päästä vapaaksi, eikä sitä koskaan tiedä, mitä tuleva kesä tuo tullessaan. Ainakin tämä kevät on alkanut täysin erilaisissa merkeissä kuin edellisenä vuonna. Olen edelleen pystyssä, mikä on aikamoinen kummallisuus kaiken stressaamisen ja kiireen vuoksi.

Tänään on myös vanhan ystäväni syntymäpäivä!!! Onnea vain hänelle sinne pohjoiseen! :D <3

Nyt tuli tyhjennettyä pää niin totaalisesti, etten jaksa enää ajatella järkevästi, enkä rustata enää yhtään enempää rivejä. Ei voi muuta sanoa, kuin tervetuloa kesä!