Ajauduin vallattoman siivousvimman valtaan; kello puoli yksi yöllä. Siitä saakka olen tehnyt kunnon tavarasavottaa. Lattioilla pyörineet kamat siirtyivät hyllyille tai pöydille oikeille paikoilleen. Imurointi tapahtuu heti huomenna, samoin astioiden tiskaus. Lisäksi kammottavat määrät vaatteita lojuvat edelleen siellä täällä ja tuolla pitkin kämppääni. Ne pitää viikata kaappeihin. Täytyyhän nyt joku roti olla! :D Pyykätäkin täytyy, mutta myös se saa odottaa aamua. Minulla on aivan suunnaton määrä kanavoimatonta energiaa. Jos kello ei huitelisi jo kahden hujakoilla, voisin aivan vallan mainiosti imureerata ja vaihdella verhoja... Naapurisovun säilyttämiseksi kannatan asian välttämistä. Minua vain ei enää huvita alkaa katsoa mitään leffaa tai Pitkänjussin majatalo-sarjaa, jota aikaisemmin ajattelin tuijottaa pari jaksoa. Nyt olisi sellainen olo, että tekisi mieli turista syvällisiä. Eipä ole, edelleenkään kuin villakoirat, ketään kenen kanssa turista mukavia. Nyt nimittäin irtoaisi.

Aiemmin illalla, joitakin kellonlyöntejä takaperin, tapasin yhden luokkakaverin erään pubin terassilla. Sovitusta poiketen seuraamme liittyi pari tuttua. Sitten yhden olut-tuopillisen jälkeen suuntasimme kulkumme "päiväkaraokeen" läheiseen kapakkaan. Meillä oli oikein "open stage", sillä puoli kahdeksan aikoihin kukaan ei ilmeisesti ollut vielä tarpeeksi tuiterissa lurauttaakseen lauluja. Oli oikein piristävää. Kotiuduin puoli yhdentoista aikaan, ja siitä saakka olen ensin istunut tässä koneen ääressä, kunnes megalomaaninen siivousintoni pääsi valloilleen. Tiedoksenne: en ole juonut kuin yhden vaivaisen Batteryn, enkä edes kahvia pisaran pisaraa! Ehkä sain outoja voimaa kuunneltuani vanhoja, itselleni tärkeitä kappaleita... On ihan luonnotonta, että suonissani virtaa näin mieletön määrä virtaa. Yleensä, kun yökukkuilen, saatan olla hyvin rauhallinen ja istua paikallani, mutta nyt voisin vaikka tanssia. Vaikeaa olla hoilottamatta biisejä, kun pitäisi olla hiljaa tähän aikaan yöstä.

Pitänee ehkä kuitenkin valjastaa energia katsomalla pari jaksoa John Cleesea :) Vaihtoehtona olisi lukemista: Taru Sormusten Herrasta, Parfyymi, jne. Erityisesti vanhojen biisien kuunteleminen herätti minussa valtavan himon lukea John Irvingin tuotantoa. Olenhan kahlannut läpi lähes kaiken, mitä herra Irving on kirjoittanut, mutta tekisi kovasti mieleni alkaa lukea vanhoja taas uudestaan. Itselläni on omistuksessa neljä Irvingiä. Maailman kaikkeuden paras teos, "Leski vuoden verran" (jaetulla ykköstilalla Irvingin "Kaikki isäni hotellit ja Antoine de Saint-Exupéryn "Pikku prinssin" kanssa) uupuu.. Lähinnä teoksen "Neljäs käsi" haluaisin lukea uudelleen. Sen voisin hakea vaikka huomenna kirjastosta... Kuten huomaatte, minulla on nyt myös megalomaaninen tarve selostaa asioita.

Huh! Ehkä pitäisi kuitenkin mennä vain väkisin nukkumaan. Jospa nukku-Matti pyytäisi minua taas treffeille.