Huh huh hellettä! Tänään se helleaalto sitten ennustetusti iski tänne Pohjolaankin. Kello on varttia vaille kahdeksan, ja meidän lämpömittari näyttää edelleen +27 astetta! Sisälläkin on kuuma kuin hornankattilassa... Ei saisi valittaa, mutta toisin kuin monien muiden, minun hipiäni ei vain yksinkertaisesti kestä liikaa kuumuutta. Minulle tulee ahdistunut ja nihkeä olo. Täytyypä vissiin kaivaa vanha tuulettimenromu kaapista tulevaa kuumaa yötä helpottamaan.

Olin taas tänään töissä, mutta ihme ja kumma, meillä oli suht viileää sisällä, vaikka normaalisti vuokraamomme on kesäisin oikea pätsi. Laitoin takaoven auki, ja kun etuovet ovat sepposenselällään, läpiveto käy viilentävänä läpi liikkeen. Posteljooni huokaisi, että onpas teillä ihanan viileätä täällä, kun hänellä oli lähemmäs +40 astetta ilmastoimattomassa pakettiautossaan. Niin, voi kaikkia tietyöläis- ja ravintolatyöntekijä-parkoja. Kuumien sorvien äärellä voi kiehahtaa muutakin kuin keitokset, jos niikseen tulee. Mutta se on kai tottumiskysymys sekin.

On ihanaa, että on kesä, mutta jos sää päättää olla niin hiostavan helteinen niin voisi edes tuulla viilentävästi. Kyllä tuolla tuuli melko kovastikin pyöräillessäni töistä kotiin, mutta sekin on niin lämmintä, ettei se paljon kylmennä kuumia tunteita. Toinen ilkevä seikka on se, että minulla on kakkulat nenäni päällä, joten en voi suojata silmiäni voimakkaalta UV-säteilyltä ja sokaisevalta auringonvalolta. En ole hommannut sellaisia aurinkolasiliuskia, jotka voisi asettaa kätevästi lasien päälle niin, että olisi arskat vahvuuksilla höystettynä. Piilolinssitkään eivät oikein silmiini passaa... Kesä on ihana, mutta sen myötä tulee omat ongelmansa; hyttysistäkään en välitä suuremmin :P

Tästä ainaisesta napinasta huolimatta toivoisin, että tästä kesästä tulisi lämmin, muttei liian kuuma. Saisi tuulla enemmän ja ei haittaa vaikka merivesi olisi vähän kylmempääkin :D Suomen kesä on niin lyhyt, että täytyy valittamisen sijaan vain nauttia siitä, mitä meille suodaan, mutta pieni natkutus olkoon sillointällöin sallittua.