Olin kävelemässä pizzeriaa kohti illlan riennoista kadulla X, kun näin jotain karmaisevaa. Videoliikkeemme kyltti posotti liikkeen ulkopuolella. Tämä sama episodi oli projisoitunut silmäluomiini aiemminkin. Mietin, että taas oli eräs työntekijä hoitanut hommansa puolihuolimattomasti. En voinut vain jättää hommaa hoitamatta, vaikka olenkin vapaalla, eikä minun tehtävänäni ole korjailla toisten jälkiä. Mielikuva yön aikana runnellusta mainoskyltistä ei jättänyt minua rauhaan, vaan lompsin paikalle noudeetuani ensin hieman hiukopalaa läheisestä pizzeriasta. Halusin käydä tarkistamassa, että kuinka pahaan kuntoon työkaverini oli taas liikkeen jättänyt.

Pujahdin sisälle liikkeeseen. Nostin ulkona värjöttävän kyltin takaisin lämpimään. Katselin työkaverini aikaansaannoksia tyrmistyneenä; taas oli DVD:tä jätetty palauttamatta, tiskin takaosa oli  kuin kolmas maailmansota olisi riehunut siellä kontrolloimattomasti. Lattia oli jätetty luutuamatta, ja jälki oli hirveää katsottavaa, sillä tällaisilla keleillä lattia on pakko mopata jok'ikinen ilta. Näky oli terrorisoivaa. Vaikka olisi mieleni tehnyt alkaa luututa paskasta kiiltelevää parkettia, en viitsinyt vaivautua korjailemaan kollegani jätöksiä yösydännä. En voi käsittää, ettei ihmisellä voi olla sen vertaa aikaa, että korjaa liikkeen ulkonäön ihmisten silmiin sopivaksi ja hoitaa vaadittavat työt ilman turhaa nokan koputtamista! Ei voi olla niin kiire (puhua puhelimessa), ettei viitsi vastata liikkeen edustavasta ulkonäöstä. Jumalauta, meidän työntekijöiden tehtävänä on pitää tila siistinä ja houkuttelevana, eikä kuraisena paistava lattia todellakaan aja tarkoitustaan. On suorastaan pyöristyttävää, että jollakulla saattaa olla niin välinpitämätön asenne. "Me katselemme vaan leffoja vuorokauden ympäri", niin kuin moni luulee videovuokraamon työntekijän toimenkuvan olevan! Vituttaa, ettei monet helkatti tajua, että homma on bisnestä, eikä lika myy!

Kerran aiemmin kävelin liikkeemme ohi raskain sydämin nostamatta kyltti-parkaa sisuksiin, koska se ei kuulu toimenkuvaani. Tällä kertaa en kuitenkaan voinut antaa asian olla. Tämä kuulostaa todella kummalliselta, että joku voi välittää niin paljon työpaikastaan, mutta maailmassa on ihan liikaa ihmisiä, joita mikään ei voisi kiinnostaa kylmän maksalaatikon vertaa.Tämä maailma vetelee viimeisiään, jollei kukaan havahdu vastaamaan muiden teoista. Ei ole minusta liikaa vaadittu, että jokainen hoitaa oman tonttinsa. Näin ollen kaikilla on parempi mieli ja paljon vähemmän stressitekijöitä. Minä ainakin kannan oman korteni kekoon, vaikka kuinka paskalla palkalla elänkin.

Kiittämättömyys on maailman palkka!